Hopp til innholdet

Fiken + Aprila = Sant

Bendik Danielsen

Aprila Bank lanseres som integrert tjeneste i regnskapsprogrammet Fiken

Regnskapsføring blir sjeldent sett på som en lystbetont oppgave av gründere. Det ønsket grunnleggerne av Fiken å gjøre noe med. Med et brukervennlig grensesnitt og enkle funksjoner har regnskapsprogrammet blitt et av landets mest populære i løpet av få år. Nå lanseres også fakturasalg fra Aprila Bank som en integrert tjeneste i programmet.

– To av grunnleggerne hadde jobbet i små selskaper og sett at løsningene for regnskapsføring og økonomi generelt var dårlige. Eksisterende løsningene var laget for regnskapsførere, men de fleste som jobber i små selskaper er verken økonomer eller regnskapsførere, sier Bendik Gill Bakken, CEO i Fiken AS.

Han etablerte selskapet sammen med to barndomsvenner i 2014, og har i dag 30 ansatte og over 40.000 kunder.

Bendik Bakken, CEO i Fiken
Bendik Bakken, CEO i Fiken
Brukerorientert utvikling
Bakken forteller at forretningsideen oppstod da de så at eksisterende løsninger primært var fagsystemer utviklet for regnskapsførere.

– Det finnes to markeder for regnskapsprogrammer, enten lager man et program som brukes mot klienter, eller så lager man et program som er rettet mot sluttbrukere. Dette er to fundamentalt forskjellige måter å utviklet et program på. Vi ønsket å lage et program tilpasset selvstendig næringsdrivende med behov for enkle og effektive løsninger. Vi er opptatt av at programmet skal være intuitivt og brukerorientert, sier han og tilføyer:

– For oss er det ikke viktig å ha flest mulig funksjoner, men at de som finnes er enkle å bruke. Da er det viktig å finne funksjonene som brukes av mange brukere.


Stolthet og håndverk
Selskapet har prioritert et arbeidsmiljø som dyrker produktutvikling som et håndverk.

– Vi gikk fra trygge jobber og ønsket tidlig å definere hvorfor vi ønsket å gjøre dette. I felleskap ble vi enige om at dette måtte være et håndverk som vi kunne være stolte av. Vi er også opptatt av at det skal være gøy å gå på jobb, og har en arbeidsplass som tilrettelegger for produktutvikling som håndverk. Det handler ikke nødvendigvis om de store strategiske grepene, men om å være til stede hver eneste dag, og å bygge stein på stein for å sørge for at det blir skikkelig bra. Kvalitetskultur og stolthet over det man gjør er fundamentalt for oss i Fiken, sier Bakken.

Fiken planlegger lansering av Aprila Fakturasalg
Fiken planlegger lansering av Aprila Fakturasalg

Integrasjon med Aprila Bank
Fiken er i stadig utvikling og nå lanseres fakturasalg fra Aprila Bank som egen funksjon.

– Basert på en brukerundersøkelse så vi at behovet for fakturasalg var stort blant brukerne våre. Aprila Bank gjør det samme for banktjenester som vi gjør for regnskapstjenester, og det er morsomt å finne en partner med det samme tankesettet som oss. Begge liker å utfordre etablerte bransjer og skape noe nytt.

– Med fakturasalg fra Aprila vil kundene våre få muligheten til å få faktura betalt omgående, noe som kan være ekstra viktig i tider som dette. Mange synes også det er vanskelig og ubehagelig å følge opp faktura, og eventuelt purring. Alt dette slipper man med fakturasalg fra Aprila Bank. I tillegg er funksjonen veldig enkel å bruke, noe som passer godt inn i vår filosofi, avslutter Bakken.