Hopp til innholdet

Storebrand samarbeider med Aprila Bank

Bendik Danielsen

Storebrand og Aprila

Storebrand Livsforsikring AS og Aprila Bank ASA signerte 2. april 2020 en avtale om et forretningsmessig samarbeid knyttet til markedsføring og distribusjon av Aprilas kassekreditt.

Tjenesten skal gradvis rulles ut til Storebrands små og mellomstore bedriftskunder gjennom deres digitale bedriftsportal. - Tiden vi er inne i er ekstra spesiell, og vi ønsker å bidra til å holde hjulene i gang for at flere små og mellomstore kunder kommer seg gjennom denne krisen. Flere bedrifter har behov for akutt likviditet akkurat nå, og kan ikke vente mye lengre, sier Terje Løken, konserndirektør for Digital & Innovasjon i Storebrand.

Kassekreditten som nå skal tilbys er et svært fleksibelt produkt. Prosessen med å etablere et kundeforhold tar bare noen få minutter, og kassekreditten kan være tilgjengelig for bedriften allerede neste arbeidsdag. Det er helt kostnadsfritt å ha kassekreditten tilgjengelig, helt fritt for faste kostnader, gebyrer og pant. Kunder betaler kun for det som til enhver tid brukes.

- Det er omtrent 200.000 bedrifter i Norge med mellom 1 og 99 ansatte, og disse er generelt underbetjente av både banker og andre finansieringstilbydere. Samtidig er disse selskapene ryggraden i samfunnet, og det er her fremtidens arbeidsplasser skapes. De trenger bedre og mer tilgjengelige finansieringstilbud, og det vil vi bidra til med kassekreditt fra Aprila, sier Halvor Lande, daglig leder i Aprila Bank.

- Aprilas digitale prosesser gjør at beslutninger blir tatt i løpet av minutter i stedet for uker. Vi er veldig glade for å kunne tilby så enkel og lett tilgjengelig finansiering i disse tider, der en bedrift på hjemmekontor kan få finansiering som i beste fall kan gjøres tilgjengelig samme dag. Kunder får kassekreditt tilgjengelig helt kostnadsfritt, og betaler kun for trekk på kreditten, legger Halvor til.


For Storebrand betyr samarbeidet en ny bredde overfor SMB-kundene

- Aprila har en spennende strategi og forretningsmodell. Dette samarbeidet gjør oss til en konkurransedyktig aktør som kan tilby det de mindre bedriftene har behov for, fortsetter Løken


Om Aprila

Aprila Bank er et lite norsk innovasjonseventyr – en digital bank for finansiering av små og mellomstore bedrifter, basert på egen teknologi, data og analyse og en distribusjonsmodell der produktene i hovedsak integreres i etablerte forretningssystemer som bedriftene allerede benytter.

Finansieringsproduktene er enkle å forstå og lett tilgjengelige for små og mellomstore bedrifter.

Aprila er integrert i økonomisystemer som benyttes av 130.000 norske bedrifter. Selvbetjening og digitale løsninger gjør at Aprila tar imot selv de minste bedriftene med åpne armer.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Halvor S. Lande, CEO Aprila Bank ASA
halvor.lande@aprila.no
tel: +47 92 43 23 05
aprila.no/om-aprila